• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек 2020

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек 2020

2020-10-01

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек 2020

З 1 по 31 жовтня в рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек, починаючи з 2014 року, започатковано щорічне проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек (наказ МОН України від 12.08.2014 № 931).

Глобальна екологічна криза, в умовах якої ми живемо, є наслідком впливу багатьох чинників і насамперед споживацького підходу до природи. Але є ще одна, чи не найсуттєвіша причина екологічної кризи, – це глибоке падіння духовності та моралі, низький рівень екологічної освіти і виховання, загалом екологічної культури переважної більшості мешканців планети.З огляду на це, екологічна освіта і виховання дітей та учнівської молоді є одним із найважливіших завдань шкільної бібліотеки. Формування в учнів глибоких переконань у необхідності природоохоронної діяльності зумовлено нагальною потребою української держави в екологічно грамотних громадянах із високим рівнем екологічної культури. Екологічна культура учнів визначається відповідальним ставленням до природи і передбачає наявність глибоких знань про навколишнє середовище та засоби його захисту, екологічний стиль мислення, уміння й досвід розв’язання екологічних проблем, безпосередню участь у природоохоронній діяльності.

Задля сприяння реалізації зазначених проблем цьогорічний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек відбуватиметься під гаслом «Шкільна бібліотека та екологічна просвіта учнів».

Головна мета Всеукраїнського місячника привернення уваги до екологічних проблем і активізація роботи бібліотеки з екологічної просвіти підростаючого покоління спільно з учасниками освітнього процесу.

У бібліотеці нашого закладу місячник буде проходити за таким планом:

Тиждень І-й - Тема:

(відкриття Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек)

«Екологія - глобальна проблема сучасності»;

Тиждень ІІ-й- Тема:

(екскурсії)

«Екологія рідного краю»;

Тиждень ІІІ-й - Тема:

(бібліотечні уроки, презентації)

«Природа - колиска людства»;

Тиждень ІV-й - Тема:

(конкурси, літературнівікторини, ігри)

«Земля у нас одна»;

Кiлькiсть переглядiв: 115

Коментарi